Home > Yoga Hoorn

Yoga en Hot Yoga in Hoorn

.

Het beoefenen van Yoga is een ideale manier om te ontstressen of om gewoon even tijd voor jezelf te nemen.

Yoga is niet alleen goed voor je mentale gezondheid, ook lichamelijk brengt Yoga positieve effecten met zich mee. Een gezonde balans tussen lichaam en geest.

In de Yogastudio van Sportcentrum Hoorn worden verschillende vormen van Yoga aangeboden. De lestijden vind je op ons lesrooster.

YIN YOGA

Yin Yoga richt zich op het stretchen van bindweefsel. Door de houdingen drie tot vijf minuten ontspannen aan te houden, stimuleer je het bindweefsel om soepeler en sterker te worden. Ook beïnvloed je de energiebanen en organen positief. In tegenstelling tot de dynamische vormen van Yoga richt Yin Yoga zich niet op het versterken van je spieren, maar juist het ontspannen hiervan.

FLOW YOGA

Flow Yoga is een meer actieve vorm van Yoga, waarin een serie yogahoudingen wordt uitgevoerd op het ritme van de adem. De synchronisatie van adem en beweging samen wordt een dynamische Flow. Je ontwikkelt een krachtig, energiek en soepel lichaam, terwijl je aan het einde van de les totale ontspanning ervaart.

YIN YANG YOGA

Tijdens de Yin Yang Yogales komen beide soorten aan bod. Dynamische vloeiende bewegingen (Yang) worden afgewisseld met verstillende houdingen (Yin) die net als in de Yin lessen langer aangehouden worden. Spieren en bindweefsel samen.

POWERYOGA/PILATES

Een vorm van Yoga waarbij spieren en kracht voorop staan, tezamen met oefeningen uit de Pilates les.

HOT YOGA

Breng Yoga naar een hoger niveau tijdens de HOT Yoga lessen! Met een temperatuur van boven de 35 graden haal je meer uit je lichaam, spieren worden soepel, je komt tot rust en de hitte ontgift je lichaam. Je zult merken, dat je dieper in een houding kunt komen dan in een reguliere Yoga les. Het geeft een goede doorbloeding van de spieren en werkt helend. Er ontstaat een reinigingsproces voor het lichaam en geest. In de verwarmde studio wordt de Yin Yoga en de Flow les gegeven, zie hierboven omschreven.

HOT Yin Yoga

Tijdens deze les ervaar je gemakkelijker in de houdingen te komen en meer ruimte om te stretchen

HOT Flow Yoga

Een krachtige les, door heel intensief te bewegen. In warmte zorgt dit ervoor dat je lichaam ontgift en veel calorieën verbrandt.

Wat je nodig tijdens de HOT Yoga lessen

  • Fijn zittende (sport)kleding
  • Grote handdoek
  • Eet op zijn laatst 2 uur voor aanvang van de les
  • Drink voor en na de les veel water

Tarieven HOT Yoga

€ 14,- per keer
€ 8,40 per maand voor fitnessclubleden
Heb je lichamelijk klachten en wil je graag een HOT Yogales ervaren, raden we aan om vooraf met de behandelend arts de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk hieronder een video over Yoga in Hoorn

Vul onderstaand formulier in om de GRATIS Gastenpas aan te vragen, en doe kosteloos een keer mee met Yoga!