Home > Cycling

Cycling & Spinning

.

Wattage, hartslag, snelheid, afstand of calorieën

We hebben sinds vorig jaar 40 prachtig nieuwe Matrix CXP fietsen. Met deze fietsen kunnen meer uitdagende les-thema’s gegeven worden op wattage, hartslag, snelheid, afstand of calorieën. Tijdens de Cycling les is de kleurindicatie  de leidraad. Ben jij ook benieuwd? Fiets mee op deze fantastische nieuwe bike! Het principe is even eenvoudig als effectief. Gedurende de les kunnen deelnemers onder andere aflezen wat hun wattage, hartslag, calorie verbruik, tijd, afstand, rpm en weerstand is. Heb je er ook al zin in om dit te beleven? Kom zeker meedoen…! Geen lid? Schrijf je in voor de Gratis Gastenpas en fietsen maar!

UITLEG VAN DE VERSCHILLENDE LESSEN.

Cycling Fatburn (45.min.):

Tijdens de Fatburn is aerobe verbranding optimaal. De inspanning zones zijn: 70-80% HR.Max 67-90% FTW Groene Zone. In deze zone wordt het meest gefietst. De les heeft een heel geleidelijke opbouw, er kunnen uitstapjes zijn naar blauw en geel. Een prima les voor de beginner, en de recreatieve sporter die veel calorieën wil verbranden, en uiteraard geschikt als herstel training. 

Cycling Intens (45.min):

Tijdens de Intens les ligt de nadruk op het verhogen van de aerobe capaciteit en lactaat tolerantie. De Gele Zone met de waarden 80-90% HR.Max 91-105% FTW is de meest voorkomende zone inspanning en herstel uitstapjes naar alle zones zijn mogelijk. De Cycling Intens les is de ideale les om de conditie op een hoger niveau te brengen. 

CYCLING WATT TEST

Na de Cycling Watt-Test dagen fietsen steeds meer deelnemers op hun persoonlijke juiste Wattage instelling. Via de ICG Training App kun je deze waarde invullen en start je op jouw juiste vermogen.
Nog geen Cycling Watt-Test gedaan of wil je hertesten? Geen probleem, dit kan op een aantal dagen in de week. Opgeven hiervoor kan bij de fitnessbalie.

Vul onderstaand formulier in om de GRATIS Gastenpas aan te vragen!